25 Haziran 2014 Çarşamba

2014 İÇİN MUTLULUK REÇETESi


Mutluluk, mutlu bir yaşam : ihtiyaçlardan bağımsız ,tamamı ile sınırsız bir ömür hiç değildir.Ayrıca da makro imkanlar sahibi bir ferde bir guruba ait bir olgu olmadığını hep görmüşüzdür.Mutsuz gençlik, mutsuz çiftler evlilikler,iş patronları kırık dökükmed cezir ilişkiler ,teferruatlar sayılmayacak kadar çoktur.Bu örnekler metanın mutluluk aspirini görevini ne yapmıştır ne de fayda sağlamıştır.Nafile geçen ömür olmuştur sadece maalesef.
Buradan sizlere mutlu bir hayat için makul gerekçelerimi aktarıyorum, örneğin ‘’pantolonun sıkıyorsa aç kalmıyorsun demektir, akşamları yorgun düşüyor ve de bacakların da ağrı hissediyorsan işte o gün de üretici olmuş ,bir şeyler üretmişsin , helalinden bir lokma kazanışsın demektir.Ayrıca bir işin var demektir. Trafikte yakıt bitince göstergeye takılan gözlerinle of ya diyorsan, aracın var demektir. Oğlun kırık not almış sa, çocuğun olmuş annesın babasın demektir.okurken gözlerin sulanıyorsa görüyor, kartların şişiyorsa maaşın var demektir. Vessalam.. Yine örnekleri çoğaltabiliriz, toplumsal gürültülerden trafikten ya da eksoz sesinden rahatsız olman kulaklarının iyi duyduğunun tesçili değil midir? hayat sorunsuz bir yaşam değil bilakis onlarla baş edebilme yeteneği değimlidir güzel insan...hayat sınav ise zorlukları sorulardır.
İşte bu farkındalıklar ,sizi meşgul eden o özgürlüğünüzün sembolü gölgenizin sizi takibi gibi , mutsuzluğun üstünde bir güç dengesidir.Bu denge onlarla baş edebilme yeteneğidir.vazgecmek ,kaçmak ,pes etmek asla değildir çetitn bir mücadeledir.Hırstır yaşama sevincidir.istemdir.SEVGİNIZ ANTİBİYOTİKDİR.
Her şeye rağmen hayatımızın asıl temeli mutluluk üzerine inşa edilmiş oluruz.. Her ortamda mutlu olmak, mutlu bakmak, mutlu kalmak dileklerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder